Julkaisut

Lasten lied! -kirjasarja

Lasten lied! -kirjasarjasta on julkaistu kaksi ensimmäistä osaa Voita tilata kirjoja Fennica Gehrman Oy:n verkkokaupasta. Julkaisut ovat myynnissä myös nuottikauppa Ostinatossa sekä tilaustuotteena nuotti- ja kirjakaupoissa eri puolilla Suomea.

Marjukka Eskelinen – Saara-Maija Strandman:
Lasten lied! 2
– Children’s Lied 2
(2021, ISMN 9790550116597)
55,60 € + toimituskulut

Marjukka Eskelinen – Saara-Maija Strandman:
Lasten lied! Ohjemistoa nuorille laulajille ja pianisteille
(2018, ISMN 9790550114432)
30,80 € + toimituskulut

Liedin opiskelu aloitetaan yleensä aikaisintaan teini-ikäisenä, mutta viime vuosina on kehitetty myös lapsille suunnattua liedopetusta. Lasten lied! on ohjelmistokirja nuorille laulajille ja pianisteille. Lapsille liedit ovat leikin ja mielikuvituksen maailma, johon sukelletaan runojen kautta. Lasten liedin perustana on tekstintulkinta, joka on lapselle leikkiä. He saavat havainnoida tutkimaansa tekstiä omista lähtökohdistaan, ja rakentaa liedien ympärille oman maailmansa. Tuloksena on liedparin, laulajan ja pianistin, yhteinen soiva tila. Vuorovaikutuksen opetteleminen ja tiedostaminen on tärkeää: oman ja yhteisen tilan havainnoiminen vapauttaa ja antaa lapsille rohkeutta ylittää omia sosiaalisia ja musiikillisia rajojaan turvallisesti.

Vuonna 2018 julkaistu Lasten lied! – Ohjelmistoa nuorille laulajille ja pianisteille (Fennica Gehrman) on uudenlainen ohjelmistokirja aivan nuorille laulajille ja pianisteille.

Tämän julkaisun kappaleiden melodiat ja sanat ovat eläneet jo vuosikymmeniä, mutta niiden piano-osuudet on sovittanut uudelleen lasten liedin nuorten pianistien tarpeisiin Marjukka Eskelinen. Julkaisussa on teoksia, jotka sopivat myös alkeistason laulajille ja pianisteille.

Lasten liedin kehittivät laulupedagogi Saara-Maija Strandman ja pianopedagogi Marjukka Eskelinen Jokilaakson musiikkiopistossa, jossa lasten liedluokka on toiminut aktiivisesti vuodesta 2016 lähtien.

Lasten ja nuorten liedin kehitystä ovat tukeneet mm. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen kulttuurirahasto. Lisäksi keväällä 2019 Strandman ja Eskelinen saivat molemmat henkilökohtaisen apurahan Pro Musica -säätiöltä. Lasten ja nuorten liedin kummina on vuodesta 2019 lähtien toiminut laulutaiteilija Jorma Hynninen ja vuodesta 2022 pianotaiteilija Ilmo Ranta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: