Tietoa meistä

SM&M1 kopio 2

Laulunopettaja Saara-Maija Strandmanin ja pianonsoiton opettaja Marjukka Eskelisen yhteistyö alkoi vuonna 2016, kun Lasten ja nuorten lied syntyi Jokilaaksojen musiikkiopistossa Pohjanmaalla. He ovat alusta saakka tehneet laaja-alaisesti työtä Lasten ja nuorten liedin juurruttamiseksi osaksi musiikkioppilaitosten toimintaa. Strandman ja Eskelinen julkaisevat yhdessä Fennica-Gehrman Oy:n kanssa  Lasten lied! -ohjelmistokirjasarjaa, jonka kaksi ensimmäistä osaa on julkaistu 2018 ja 2021. Lasten ja nuorten lied -työryhmään on kuulunut vuodesta 2019 myös tuottaja Anna Grundtsröm. Työryhmä järjestää erilaisia tapahtumia, mm. vuonna 2022 järjestettiin Lasten ja nuorten lied -katselmus, joka kokosi yhteen lähes sata lasta ja nuorta sekä heidän opettajiaan eri puolilta Suomea Vantaalle. Strandman ja Eskelinen myös kouluttavat opettajia (mm. Suomen Lied-akatemian kouluttajapäivät, piano- ja laulupedagogien yhdistysten koulutuspäivät) ja korkeakouluissa opettajiksi opiskelevia (mm. Metropolia AMK, Turun AMK, Oulun AMK, Jyväskylän musiikkikampus) sekä kirjoittavat artikkeleita (mm. piano- ja laulupedagogien julkaisut ja Musiikkiterapia-lehti). Lasten ja nuorten liedin kehittämistä ovat tukeneet mm. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen kulttuurirahasto. Lisäksi keväällä 2019 Strandman ja Eskelinen saivat molemmat henkilökohtaisen apurahan Pro Musica -säätiöltä. Lasten ja nuorten liedin kummina on vuodesta 2019 lähtien toiminut laulutaiteilija Jorma Hynninen ja vuodesta 2022 pianotaiteilija Ilmo Ranta.

Saara-Maija Strandman on laulunopettaja ja laulaja. Hän asuu talossa, jolla on kattonaan koko taivas. Saara-Maija tykkää kiivetä kotitalonsa katolle hengittämään, ihmettelemään pilviä ja katsomaan lintujen näytöksiä. Hän kuuntelee mielellään hiljaisuutta äänten välissä.

Saara-Maija työskentelee laulu- ja liedopettajana Vantaan musiikkiopistossa. Hänen intohimonaan on psykofyysisyyttä huomioivan laulunopetuksen kehittäminen sekä aikuisten että lasten ja nuorten tarpeisiin. Saara-Maija on koulutukseltaan myös psykofyysisen hengitysterapian hengitysohjaaja ja Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja MM®. Strandman pitää myös Hengittävä hyvinvointi -kursseja ja luentoja yhdessä hengityksen filosofi (FT) Petri Berndtsonin kanssa. Laulajana hän tekee töitä freelancerinä. Mitä oudompi lied- tai kamarimusiikkiprojekti kyseessä, sitä varmemmin Saara-Maija innostuu siitä. Saara-Maija opiskeli laulua Oulussa, Helsingissä ja Berliinissä. Hän on koulutukseltaan musiikkipedagogi (YAMK). Lue lisää: Saara-Maijan kotisivut ja Hengittävä hyvinvointi

Marjukka2Marjukka Eskelinen on pianonsoiton opettaja ja pianisti. Vanhan tarinan mukaan hän putosi lapsena laulupataan, ja tämän takia hänestä virtaavaa laulusuonta on lähes mahdotonta saada hiljaiseksi. Mikäli kuulet jostain alati jatkuvaa hyrinää, hoilotusta tai lauleskelua, tiedät Marjukan olevan jossain lähistöllä.

Marjukka työskentelee pianonsoiton opettajana Vantaan musiikkiopistossa sekä Nuori lied -ryhmien vetäjänä Helsingin konservatoriossa. Hänen sydäntään lähellä on ihmisen kokonaisvaltaisesti huomioiva musiikkipedagogia ja sen kehittäminen. Musiikkipedagogin tutkinnon Marjukka suoritti vuonna 2013 Tampereen ammattikorkeakoulussa ja solistisen pianonsoiton ylemmän korkeakoulututkinnon vuonna 2015 Veronan konservatoriossa Italiassa. Pianistina hän nauttii niin soolo-ohjelmiston esittämisestä, liedmuusikkona toimimisesta kuin erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa soittamisesta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: